Vill locka unga till jobb inom vården

Olofström Artikeln publicerades
Navigatorcentrum i Olofström vill locka fler ungdomar till vården.
Foto: Gunnel Persson
Navigatorcentrum i Olofström vill locka fler ungdomar till vården.

Nu är ”Vårdsommar” på Navigatorcentrum i Olofström i full gång. Under en vecka ger verksamheten 16 ungdomar från högstadiet en inblick i hur det är att arbeta inom vården.

Under veckan får ungdomarna ta del av flera olika platser och aktiviteter. Bland annat studiebesök på Blekingesjukhuset, praktik inom äldreomsorgen och olika föreläsningar.

Under måndagen var personal från vården på plats för att låta ungdomarna prova på olika hjälpmedel och arbetsuppgifter. Pia Nilsson föreläste om schizofreni och hur det var att växa upp med en drabbad mamma och om flytten mellan olika barnhem.

Navigatorcentrum i Olofström hoppas att veckan ska locka fler ungdomar att söka sig till vården när det närmar sig gymnasievalet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.