Älgen på Brunnsbadet – en klickraket!

Ronneby Artikeln publicerades
Älgkalven skapade kaos när den tog sig in på Brunnsbadet i somras.
Foto: Privat
Älgkalven skapade kaos när den tog sig in på Brunnsbadet i somras.

I augusti tog sig en älgkalv in på Brunnsbadet och skapade panik bland gästerna. Artiklarna om älgen blev de överlägset mest lästa på sydostran.se under året.

Det var söndag eftermiddag och halvtaskigt sommarväder när en älgkalv tog ett språng rakt in på Brunnsbadet den 6 augusti i år. Den skapade kaos men skadade tack och lov ingen badgäst innan den lyckades ta sig ut igen.

Anläggningschef Peter Nilsson minns händelsen väl och är glad att älgkalven inte orsakade mer skada.

– Den dagen hade vi 250-300 gäster men om det hade varit en riktigt fin dag hade vi kanske haft 1 500 till. Då hade det varit mycket mer folk där den sprang och det hade kunnat bli katastrof, säger han.

Badet fick stänga i över två timmar och familjer som var där erbjöds fri entré en annan dag eller att få pengarna tillbaka. En familj, vars dotter fått mardrömmar efter incidenten med älgen, krävde skadestånd men det gick inte kommunen med på.

De olika artiklarna om älgen toppar Sydöstrans lista över mest lästa artiklar på webben i år. Men vi var långt ifrån ensamma om att rapportera om saken. Även riksmedierna berättade om dramat och Brunnsbadet fick mycket uppmärksamhet.

– All reklam är ju positiv, säger Peter Nilsson.

Han berömmer personalen som jobbade vid händelsen men trots att det gick bra jobbar han nu på en ny handlingsplan.

– Det här har ju väckt frågan hur vi ska agera när det händer oförutsedda tillbud. Vissa saker kan vara bra att ha på pränt.

Många förknippar nu Brunnsbadet med älgen och en av Sydöstrans artiklar i somras handlade om att badet skulle kunna ha en älg som maskot. Men så blir det inte.

– Vi har haft en björn sedan vi öppnade 2010 så den får vara kvar, säger Peter Nilsson.