Anrikt kondis i konkurs

Ronneby Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Jens Svensson

Konditori Continental, Contan i Ronneby, har försatts i konkurs.

– Just nu är det oerhört tungt, säger ägaren Ulf Lennartsson till Sydöstran.

Ägaren Ulf Lennartsson meddelar i anslaget att man stänger kaféet och bageriet i centrala Ronneby. Stängningen verkställs omedelbart på grund av konkurs, heter det.

Förlorade leverantörsavtal samt en minskad försäljning i butik och kafé är anledningar som har lett fram till konkursen, berättar Ulf Lennartsson.

– Det är en samlad bedömning som ligger bakom beslutet. Jag har väl levt på hoppet, men har en fru som är mera realistiskt och vettig. Det går helt enkelt inte längre, säger han.

Familjen Lennartsson har varit synonymt med varumärket Konditori Continental i Ronneby sedan 1959, då makarna Lennartsson köpte verksamheten.

När föräldrarna lämnade över drev Ulf Lennartsson verksamheten tillsammans med sina bröder men under de senaste åren har han själv ägt rörelsen.

– Det är ju just det som är värst, man tänker på mor och far i detta läge. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i en sådan här situation. Just nu är det oerhört tungt.

– Samtidigt är jag glad över den uppskattning som människor visar på nätet. Jag sitter här och läser och blir lite gråtmild.

Under måndagen träffar Ulf Lennartsson konkursförvaltaren för att gå igenom företagets tillgångar och skulder.

– I nuläget vet jag ingenting om hur det blir. Men förhoppningsvis kan det komma något bra ur detta.

I Contans verksamhet ingår också flygkaféet på Ronneby Airport. Bolaget har totalt tio anställda.