Antikrundan kommer till Blekinge i september

Ronneby Artikeln publicerades
Antikrundan med Anne Lundberg kommer till Ronneby i sommar.
Foto: SVT
Antikrundan med Anne Lundberg kommer till Ronneby i sommar.

Har du ett fynd som ligger på vinden och samlar damm? Borsta då av och ta med det till Brunnshallarna i Ronneby i september.

SVT:s publiksuccé Antikrundan kommer nämligen till Ronneby.

SVT:s Antikrundan, som ger sig ut på turné igen för 31:e året. Det avslöjas i det tionde avsnittet av årets säsong, som sänds på torsdag nästa vecka.

Knut Knutson, Rickard Thunér, Bo Knutsson, Eva Seeman och de övriga antikexperterna ihop med programledare Anne Lundberg åker i sommar ut för att möta alla som vill ha sina gamla föremål värderade. Den 3 september kommer de till Brunnshallarna i Ronneby.

Det blir andra gången programmet besöker Ronneby. Första gången var 2006.

– Det känns fantastiskt roligt att få spela in i vackra Brunnshallarna i parken där många Ronnebybor och tillresta tagit stärkande promenader om somrarna, säger programmets producent Pernilla Månsson Colt.

– Det är också en stor utmaning för oss som produktion – vi har aldrig tidigare gjort programmet enbart utomhus, vilket det ju blir här. Så mer än någonsin ber vi vädergudarna om en skön och solig tisdag med många besökare och spännande föremål, fortsätter hon.

Anne Lundberg firar 20-årsjubileum i år som programledare.

– Det är en ära att varje sommar i två decennier få resa runt med våra passionerade experter, sprängfyllda av kunskap. Lika spännande har det varit att få möta alla förhoppningsfulla besökare med sina spännande historier och roliga föremål. Jag längtar verkligen att få åka ut med denna folkfest på Sveriges vägar igen, säger hon.

Programmet från Ronneby kommer att sändas i början av 2020 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från Brunnsparken.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.