Beskedet: Fotbollssäsongen ska räddas

Ronneby Artikeln publicerades
Foto:Patric Söderström

Brunnsvallen hålls stängd för all verksamhet tills vidare.

Men fotbollsklubbarna Ronneby BK och Iliria FC ska kunna bedriva sin verksamhet där, när säsongen startar till våren.

– Vi meddelade nu på tisdagsmorgonen via kommunens hemsida att idrottsplatsen hålls stängd tills vidare. Men vår absoluta förhoppning är att föreningarna ska kunna vara kvar på Brunnsvallen, det jobbas med olika lösningar, säger Peter Nilsson, anläggningsansvarig vid den kommunala fritids- och kulturförvaltningen.

I nästa vecka samlas företrädare för bland annat byggnadskontoret och fritidsförvaltningen för att diskutera olika lokallösningar för Ronneby BK och Iliria FC.

– Fritidskontoret är hyresgäst på Brunnsvallen, frågan ägs av byggnadsförvaltningen. Men ett alternativ är att man hyr in mobila baracker och använder som omklädningsrum. Vi har dessutom sex stycken lämpliga omklädningsrum i sporthallen i ganska nära anslutning till Brunnsvallen.

– Men det där får vi diskutera vidare i nästa vecka. Just nu kan vi inte göra så mycket. Polisen ska undersöka brandplatsen och vi väntar på besked från försäkringsbolaget, säger Nilsson.

Fotbollssäsongen startar i april. När kan föreningarna få ett definitivt besked?

– Jag tror att klubbarna ganska snart ska kunna fortsätta träna på själva fotbollsplanen. När det gäller omklädningsrummen får vi återkomma. Jag räknar med att vi kan ge besked i slutet av nästa vecka.

– Men som sagt, vi arbetar för att föreningarna ska kunna vara kvar på Brunnsvallen när fotbollssäsongen startar, säger Peter Nilsson.

Det mesta talar för att omklädningsbyggnaden, som är totalförstörd, kommer att rivas.

– Det ska också gå att lösa, exempelvis med avspärrningar under rivningsarbetet.

När ett beslut om att bygga nya omklädningsrum kan komma är oklart. Ronneby kommun avvaktar i första hand besked från försäkringsbolaget. Därefter blir det också en politisk diskussion kring finansieringen.