Biblioteket har fyllt påskägget med aktiviteter

Ronneby Artikeln publicerades

Högläsning, filmverkstad och spelhåla på bibblan. Biblioteket har fyllt påskägget med ett dagligt program av aktiviteter för barn och ungdomar i kommunen.

Ronneby bibliotek har satt ihop ett fullt program av aktiviteter för barn och ungdomar hela påsklovsveckan.

– Vi börjar på tisdagen med högläsning ur boken Monsterhotellet. Det är en barnvänlig, rolig och lite spännande bok, säger Veronica Nord, bibliotekarie Ronneby och tillägger att de har valt avsnittet ”den stora påskmiddagen”.

Tillsammans med Slöjd i Blekinge ordnas det med pyssel där barnen bland annat kan få tillverka sin egen påsklovshatt.

På biblioteken i Hallabro och Hjorthöjden blir det filmverkstad. Mediepedagog Alexander Lewin lär barn i årskurs 3 - 6 om Green-screen och Stop-motion-film.

– Vi har försökt sprida ut det så att det även ska finnas aktiviteter ute på filialerna, säger Veronica Nord, bibliotekarie Ronneby.

Påsklovsveckan avslutas med spelhåla på bibblan för alla upp till årskurs sex.

– Då är det brädspel som kommer att vara i fokus för blandade åldrar. Det kommer att pågå under eftermiddagen och någon sitter med och förklarar hur det ska gå till. Det kommer inte vara jätteavancerade spel men något som man kanske inte spelar hemma, säger Veronica Nord.

Under hela veckan har alla bibliotek i kommunen en tipsrunda.

Fakta

Påsklovsprogram på biblioteket

15/4 - 18/4 Tipsrunda för årskurs F-3 på samtliga bibliotek i kommunen

16/4 Högläsning och pyssel kl. 14:00 ålder 5 - 9 år på Ronneby stadsbibliotek

16 /4 Filmverkstad kl. 13:30 - 16:30 för årskurs 3 - 6 på Hallabro bibliotek

17/4 Filmverkstad kl. 14:00 - 16:30 för årskurs 3 - 6 på Hjorthöjdens bibliotek

18/4 Spelhåla på bibblan kl. 13:00 - 16:00 för årskurs F - 6 på Ronneby Stadsbibliotek

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.