TV: Här brinner Brunnsvallen

Ronneby Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:Bengt Hællquist

En stor brand bröt ut vid midnatt på Brunnsvallen i Ronneby.

Branden tros vara anlagd och ska ha startat i en soptunna på baksidan av omklädningsrummen.

Händelsen rubriceras som mordbrand.

Larmet kom in vid 23.52 och enligt SOS började branden i en vägg. Branden ska ha börjat strax innan midnatt och när räddningstjänst kom till platsen brann det i taket på byggnaden som bland annat inhyser omklädningsrum, vaktmästarrum och förvaring.

Skadorna är omfattande enligt Sydöstrans reporter Emma Gunler, som var på plats under tisdagsmorgonen.

– Samtliga omklädningsrum är totalförstörda och de har lyft av delar av taket med en kranbil. Är det inte rökskador så är det vattenskador, men läktaren ska inte vara berörd av branden, berättar hon.

Styrkor från Ronneby och Bräkne-Hoby arbetade under natten på platsen och eftersläckningsarbetet var klart vid 11-tiden.

– Branden har med stor sannolikhet börjat i en soptunna på baksidan och sedan spridit sig längs väggen upp på krypvinden, säger räddningsledare Stefan Eriksson till Sydöstran vid 09-tiden.

Släckningsarbetet pågick under hela natten och eftersläckningen började först på morgonkvisten.

– När vi kom till platsen så brann det i taket. Branden har ju spridit sig på vinden och det var svårt att komma åt det, sade Claes Nicklasson, ställföreträdande räddningschef vid Räddningstjänsten Östra Blekinge, till Sydöstran i natt.

Företrädare från kommunen och polis har också funnits på plats. Och redan nu har polis en klar teori om vad som hänt – och en mordbrandsutredning är igång.

– Vi misstänker att branden är anlagd och kommer att spärra av, säger Kurt-Erik Gunnarsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Inga personer ska ha skadats.

En anmälan om mordbrand är upprättad och en teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen, som nu avspärrad.

Polis tar gärna emot allmänhetens hjälp med tips eller iakttagelser med koppling till branden. Ring polisen på 114 14.