Burger King redo för Ronnebyborna

RONNEBY Artikeln publicerades
Franchisetagare Magged Khalidy och Marcus Persson, tillsammans med restaurangchef Bonnie Önnhagen, tänder grillarna på Burger King på onsdag förmiddag. 3 bilder
Foto:Maths Olsson
Franchisetagare Magged Khalidy och Marcus Persson, tillsammans med restaurangchef Bonnie Önnhagen, tänder grillarna på Burger King på onsdag förmiddag.

Saken är biff. På onsdag öppnar Ronnebys första Burger King där ett 30-tal av kommunens unga har fått jobb. Sydöstran har besökt stadens nya hamburgerkedja där förberedelserna nu pågår in i det sista.

Innanför dörrarna råder febril aktivitet. Det byggs för fullt på inredningen i restaurangen samtidigt som det skruvas, borras och bärs runt.

Här ska cirka 90 sittande gäster få plats. På sommarhalvåret kommer det att finnas ytterligare ett 30-tal sittplatser utomhus.

De båda delägarna i franchiseföretaget, Magged Khalidy och Marcus Persson, driver sedan tidigare flera Burger King-restauranger i Skåne. Nu har de siktet inställt på Blekinge som de själva beskriver som en vit fläck på Burger King-kartan.

– Vi har vuxit ur Skåne, med 15 restauranger börjar det bli mättat. Ronneby däremot är en ort som inte har något riktigt hamburgerhak.

– Dessutom har Ronneby vänt en negativ trend till något positivt. Det är mycket som är på gång i staden, säger Marcus Persson.

Framför allt hoppas och tror de att restaurangens läge, mellan Ica Maxi och stadshuset, ska vara attraktivt för Ronnebyborna.

– Men det märker vi väl snart, säger Magged Khalidy.

Som Sydöstran tidigare har berättat har ett 30-tal personer, från Ronneby kommun med omnejd, fått jobb på den nya restaurangen. De allra flesta är ungdomar i 20-årsåldern.

– Det känns roligt att vi kan möta upp ungdomar som går ut gymnasiet och behöver jobb, säger Marcus Persson.

– Men inledningsvis kommer vi att ta in personal från våra andra restauranger som ska hjälpa till. Det är fortfarande en inlärningsperiod.

Trots det stora intresset från allmänheten kommer det inte att bli någon storslagen invigning med bandklippning under onsdagen.

– Nej, vi känner inget behov av det. Utan vi kommer bara "att öppna".

På plats under tisdagen var även den nya restaurangchefen Bonnie Önnhagen.

– Jag ser fram emot stressen, tempot, gästerna och att få ge riktigt bra service, säger hon om tankarna inför onsdagens premiär.