C: "Kyrkan ska vara öppen för alla"

RONNEBY Artikeln publicerades
Birger Svensson, Aina Svensson, Ulla Hellberg och Gilbert Nilsson är några av toppnamnen på Centerpartiets nomineringslista inför valet till kyrkofullmäktige nu på söndag.
Foto:Emma Gunler
Birger Svensson, Aina Svensson, Ulla Hellberg och Gilbert Nilsson är några av toppnamnen på Centerpartiets nomineringslista inför valet till kyrkofullmäktige nu på söndag.

En aktiv, synlig och öppen verksamhet för alla samt ett arbete för att bevara kyrkan och kyrkogårdarna som den kulturskatt de är. Centerpartiet går till kyrkoval med budskapet att finnas där för alla.

Med bara fåtalet dagar kvar laddar Centerpartiet för kyrkoval. Ett val som i år är extra viktigt, menar Birger Svensson, en av de nominerade till kyrkofullmäktige och kyrkomötet.

– Framför allt är det ett parti (SD) som skiljer sig från oss övriga och vi vill inte att de ska ha inflytande i svenska kyrkan, säger han till Sydöstran.

Centerpartiet ensamt lyfter fram värdegrundsord som närhet, öppenhet och framtidstro när de nu ska gå till val.

– Vi vill arbeta för en kyrka där fler vill vara aktiva och få församlingsbor, oavsett ålder, att besöka oss.

– Ungdomar har det stressigt i dag och då är det bra om kyrkan kan fånga in dem i sina verksamheter, menar Aina Svensson.

En annan hjärtefråga som partiet vill lyfta fram är skötseln av kyrkogårdarna. För att de ska kunna vara i ett fint skick behöver Svenska kyrkan behålla sina medlemmar.

– Kyrkogårdarna är en kulturskatt och betyder mycket för många. Vi måste värna om dem men underhåll kostar pengar, menar Aina Svensson.

Inför söndagens val hoppas de nominerade att så många som möjligt går och röstar.

– Man ska rösta och engagera sig, då får man en levande kyrka.