Chockad vinnare av Årets Hobybo

Bräkne-Hoby Artikeln publicerades
En chockad Ingegerd Lindén tog emot utmärkelsen Årets Hobybo.
Foto:Maths Olsson
En chockad Ingegerd Lindén tog emot utmärkelsen Årets Hobybo.

Ingegerd Lindén hade inte en aning.

På lördagen fick hon ta emot utnämningen Årets Hobybo 2017.

– Jag trodde att vi skulle hit och träffa vänner och hade ingen aning om detta, säger en tagen Ingegerd Lindén till Sydöstran bara minuter efter att hon kallats fram för att ta emot priset i Hoby Ekbacke på lördagen. Hon "lurades" till festplatsen i Bräkne-Hoby av sin make.

Hjälporganisationen Lions har delat ut priset i ett 25-tal år och det var nu några år sedan som en kvinna fick utnämningen. Fjolårets manliga vinnarduo, konstnären Kjell Hobjer och artisten Lars Lindquist, får nu alltså Ingegerd Lindén som efterträdare.

Hon får utmärkelsen för sitt mångåriga arbete med att bygga upp det som numera är ett av Bräkne-Hobys starkaste varumärken - cykelfestivalen Bräknetrampen. Evenemanget har gått från ett blygsamt antal deltagare under startåret till cirka 1 200 stycken - dessutom från flera länder.

Ingegerd Lindén har haft ansvar för marknadsföringen.

– Vi är ett stort gäng som jobbar hårt. Jag gör det i första hand för att det är roligt, säger hon.

Friidrottstalangen Maximilian Lennartsson blev på lördagen Årets ungdomsstipendiat i Bräkne-Hoby.

Årets Hobybo utnämndes i samband med evenemanget Möte med våren i Hoby Ekbacke. Vårmarknaden slog i år rekord med 33 utställare, berättar Christer Svantesson i Lions.

– Fantastiskt roligt att det har blivit så stort. Under hela dagen har vi haft mellan 1 600-1 700 besökare, säger han.

Under lördagen invigdes dessutom Ekbackens nya kaffestuga. Bygget har finansierats av Lions och föreningen Hoby Ekbacke.