Cruising för Kallinges pensionärer

Ronneby Artikeln publicerades
I gassande sol cruisade åtta mullrande motorer fram längs med Ronneby ån.
Foto: Andreas Blomlöf
I gassande sol cruisade åtta mullrande motorer fram längs med Ronneby ån.

Åtta glänsande amerikanare rullade under måndagen in på parkeringen utanför Konsum i Kallinge. I skuggan längs med väggen väntade 16 förväntansfulla pensionärer på att ta plats i någon av bilarna. En av sommarens varmaste dagar bjöd på cruising för pensionärerna i Kallinge.

Anita Olsson från Kallinge är den drivande kraften bakom att pensionärerna får möjlighet att åka på utflykt med de klassiska bilarna. Det är tredje året som hon ordnar detta tillsammans med vänner som ställer upp med bilar och att köra. I år var det pensionärer får hjälp av Kallinge hemtjänsts tur att åka raggarbil.

– Jag önskade att få åka i en av de stora raggarbilarna, och så kom det en lapp i brevlådan om att detta skulle ordnas, berättar Lisette Svensson.

Willy Roos var en av de som tackat ja till att åka med. Som 18-åring ägde han en gul och grön Oldsmobil och han strålar när han berättar att det känns som att vara tillbaka i en annan värld.

– Det väcker många gamla minnen från ungdomen, säger Willy Roos.

–De kallade mig gula faran när jag kom körande i min bil, berättar han.

Åtta bilar, sexton pensionärer och ett antal personal från hemtjänsten lämnade Kallinge i strålande solsken och nedcabbade bilar. Resan tog dem in till Ronneby, ett varv runt centrum och sedan gick resan vidare till Björketorps gård där de fick hemgjord glass, kaffe och underhållning med dragspelsmusik.

Alla var överens om att det var en lyckad dag, ljudet från motorerna, vinden i håret och minnen som väcktes till liv igen när de gled fram längs med Ronneby ån.

+ 6