Ett lov med extra mycket studs

Ronneby Artikeln publicerades
Under höstlovet finns det hoppborgar i både Ronneby och Bräkne-Hoby.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Under höstlovet finns det hoppborgar i både Ronneby och Bräkne-Hoby.

Influeraren Clara Henry och hoppborgar i Bräkne-Hoby är några av nyheterna på höstens lovprogram. Dessutom har andra lovaktiviteter förbättrats.

Sportlovet blev en succé mycket tack vare hoppborgarna i sporthallen. Nu följer kommunen upp det med en ny omgång den 1 och 2 november. Dessutom kommer hoppborgarna till Bräkne-Hoby för en dag den 31 oktober.

– Vi ville ut till landsbygden och erbjuda något där. Fritidsgården i Bräkne-Hoby har många besökare, säger Madeleine Roslund, fritidsledare.

I Bräkne-Hoby fylls sporthallen med hoppborgar för barn i alla åldrar upp till elever i årskurs sex. Det blir även parkour för elever i årskurs fyra till nio.

I Ronneby kommer det att finnas hoppborgar, parkour och halloweenpyssel. En ändring har dessutom gjorts sedan förra gången.

– Det var många yngre barn i två- och treårsåldern i sporthallen då. Därför har vi nu gjort en avdelning för mindre barn så att de kan vara själva. Det blev lite kaos med små blandat med äldre, säger Madeleine Roslund.

 

Influeraren Clara Henry föreläser under lovet.
Foto: Christine Olsson/TT
Influeraren Clara Henry föreläser under lovet.

En annan nyhet är föreläsningen med influeraren Clara Henry på Blekinge Convention Center under tisdagen. Det är gratis för alla som går i årskurs fyra och upp till sista året på gymnasiet.

– Vi pratade om att vi har haft mycket konserter och jag fick idén om att det vore roligt att inte bara ha något musikaliskt utan någon med vettiga åsikter som är välkänd bland barnen. Då tänkte jag på Clara Henry som började som Youtuber. Många barn följer personer där, säger hon.

Fakta

Urval ur programmet

29 oktober

Halloweendisko på Bruket för årskurs ett till tre mellan klockan 18.00 och 19.30 samt för årskurs fyra till sex mellan klockan 20.00 och 21.30.

30 oktober

Föreläsning med Clara Henry för elever i årskurs fyra och upp till sista året på gymnasiet klockan 18.00 i Blekinge Convention Center.

31 oktober

Hoppborgar i Bräkne-Hoby mellan klockan 12.00 och 18.00.

1 och 2 november

Hoppborgar i Ronneby sporthall mellan klockan 12.00 och 18.00 samt parkour mellan klockan 12.00 och 17.00.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.