Eurovisionsvinnare till Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Richard Herrey är konferencier under årets nationaldagsfirande i Ronneby brunnspark den 6 juni. På scen uppträder också Linnea Andersson och Monia Sjöström.
Foto: NTB,Enduo/Ronneby kommun
Richard Herrey är konferencier under årets nationaldagsfirande i Ronneby brunnspark den 6 juni. På scen uppträder också Linnea Andersson och Monia Sjöström.

Eurovisionsvinnaren Richard Herrey, dansbandssångerskan Monia Sjöström och lokala stjärnskottet Linnea Andersson står för musikunderhållningen under nationaldagsfirandet i Brunnsparken.

Varje år arrangerar Ronneby kommun nationaldagsfirande i Brunnsparken den 6 juni med bland annat tal, fanvakt, underhållning och uppvaktning av medaljörer.

2019 är inget undantag och i år gästas firandet av bland annat sångaren och politikern Richard Herrey. Med låten Diggiloo diggiley vann han Eurovision song contest för 35 år sedan. Sedan några år tillbaka är Herrey även radioprogramledare.

– Han är årets konferencier. Förra året hade vi Örjan Torstensson. Vi tycker att det är lite kul med kända ansikten, säger turism- och evenemangssamordnare Jeanette Rosander.

Turism- och evenemangssamordnare Jeanette Rosander.
Foto: Emma Gunler
Turism- och evenemangssamordnare Jeanette Rosander.

Richard Herrey kommer även att framföra någon låt under firandet, vilket även sångerskan Monia Sjöström från dansbandet Grönwalls kommer att göra. Hon har bland annat deltagit i den svenska melodifestivalen 1997 med melodin Nu i dag, och vunnit Guldklaven i kategorin "Årets sångerska" under Svenska dansbandsveckan i Malung år 2006.

Även lokala sångerskan Linnea Andersson kommer att uppträda på scenen.

Under dagen kommer även Kallinge judoklubb att ha uppvisning, liksom danselever från Kulturskolan. Efter firandet bjuds det på en föreställning med elever från folkhögskolans teaterlinje.

– Men precis som tidigare år inleds dagen med att fanvakt från F 17, föreningar och organisationer marscherar från Karlstorpsplanen till scenområdet på Fredsplanen. Alla som vill är välkomna att gå med, säger Jeanette Rosander.

Program

Hållpunkter

Nationaldagsfirande i Ronneby Brunnspark

Konferencier: Richard Herrey

12.00 Musik med Joyvoice, utanför Naturum

12.30 Samling vid Brunnsparkens Restaurang & Café. Musik från scenen

12.50 Avmarsch från Karlstorpsplanen

13.00 Ronneby Skolorkester framför scen

13.10 Richard Herrey hälsar välkommen och presenterar Nils-Ingmar Thorell, kommunfullmäktiges ordförande

13.15 Konferencier presenterar tillsammans med Nils-Ingmar Thorell, kommunfullmäktiges ordförande, uppvaktning av medaljörer.

13.30 Ronneby Skolorkester

13.30 F17 Fanvakt, Ronneby skolorkester, fanbärare och föreningar marscherar ut.

13.35 Monia Sjöström

13.45 Judo Uppvisning på gräset

14.00 Linnea Andersson

14.10 Kulturskolan dansuppvisning

14.25 Richard Herrey samt hela ensemblen sjunger tillsammans nationalsången

14.30 Richard Herrey tackar för i dag

14.40 Familjeföreställning med Teaterlinjen på Blekinge Folkhögskola

Källa: Ronneby kommun

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.