Festfixare vill lyfta Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Peter Rolfmark och Mikael Espenkrona har under det gångna året arrangerat flera populära fester i Ronneby.
Foto: Jens Svensson
Peter Rolfmark och Mikael Espenkrona har under det gångna året arrangerat flera populära fester i Ronneby.

Genom unika fester vill entreprenörerna Peter Rolfmark och Mikael Espenkrona stärka det kollektiva självförtroendet i Ronneby. Snart väntar deras största evenemang någonsin.

En afterskifest som lockade 200 gäster, en festkväll på Karön med 300 festsugna och en Halloweenfest i en lada som drog 400 personer. Under året har Mikael Espenkrona och Peter Rolfmarks fester i Ronneby växt för varje tillfälle.

– Det är väldigt uppskattat att vara festfixare i Ronneby, det känns som att vi erbjuder något som har behövts och vi har fått otroligt positiv feedback, säger Mikael Espenkrona.

Det hela började med en fest för föräldrar i samma klass men har nu växt till ett aktiebolag som i oktober arrangerade en stor halloweenfest i Per Brunbergs lada i Björketorp. Omkring 400 personer kom för att festa till musik av Rydell & Quicks.

– Det är det största vi har gjort än så länge och jag är till och med utbildad krögare nu för att vi skulle kunna sköta alkoholserveringen själva, berättar Mikael Espenkrona.

– Vi har fantastiska förutsättningar i Ronneby med människor som tycker om när det händer saker. Efterfrågan ökar hela tiden och vi försöker varje fest unik.

Varför gör ni det här?

– Vi tycker om att göra människor glada och vår ambition är att skapa ett kollektivt självförtroende för hela Ronneby, vilket vi redan borde ha eftersom vi är väldigt bra.

Den som väntar på vad duon ska hitta på här näst behöver troligtvis inte vänta särskilt länge till.

– Vi har det största vi någonsin gjort på gång, något som kommer uppskattas väldigt mycket. Men jag kan inte berätta riktigt än.