Flera cykelstölder på kort tid

Ronneby Artikeln publicerades
Flera boende i framför allt centrala Ronneby har under den senaste tiden drabbats av cykelstölder.
Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT
Flera boende i framför allt centrala Ronneby har under den senaste tiden drabbats av cykelstölder.

Boende i centrala Ronneby har drabbats av en cykelstöldvåg. Men tjuvarna har även hittat till de mindre orterna.

Under de senaste veckorna har antalet cyklar som stulits i kommunen ökat. Framför allt har cyklar försvunnit från olika adresser i centrala Ronneby.

De flesta har stulits nattetid och varit låsta och uppställda i cykelställ eller vid en fasad. I något fall har tjuvarna även tagit sig in i garage för att komma åt stöldgodset.

I början av veckan fick polisen in tre anmälningar om försvunna cyklar. I två av fallen gällde det väl låsta cyklar, en vid Fredriksbergsskolan och en på Knut Hahnsgatan. Båda har ett värde på över 6 000 kronor. Den tredje stals från Gärestadsvägen under natten till tisdag.

I nuläget finns inga misstänkta för brott och polis vet inte om det finns något samband mellan stölderna.

– De här finare cyklarna kanske man säljer vidare, men annars kan det vara någon som bara tar.

– Som cykeln som stals vid Gärestadsvägen. Någon ska ha sett ett gäng killar cykla runt på den i Listerby, säger Patrik Thorssell på polisen.

Om det rör sig om en liga som kör runt och tar cyklar är för tidigt att säga, menar Patrik Thorssell. Där emot uppmanar han cykelägare att göra vad de kan för att försvåra för tjuvarna.

– Vill man ta cyklarna så gör man det. Även om de är låsta och fastkedjade så går det att klippa upp. Men låser man in sin cykel i ett cykelrum är man i alla fall lite mer skyddad.

– Eller att man tar upp den i sin lägenhet, även om det kanske inte är så kul att ha den stående där.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.