Flera företagare hotade

Ronneby Artikeln publicerades

Det var två medlemmar från det kriminella mc-gänget Outlaws som på påskafton under knivhot försökte pressa ägaren till en restaurang i Ronneby på pengar.
Närmare bestämt 15 000 kronor.

– Ärendet har lämnats över till åklagaren och båda kommer med all säkerhet att häktas i morgon (läs i dag), säger Lotta Hansson, informationsansvarig vid polisen i Blekinge.
De båda Outlawsmedlemmarna, 25 och 27 år gamla, anhölls vid tretiden natten till påskdagen, en kort stund efter att de försökt pressa restaurangägaren på 15 000 kronor.

Outlawsmedlemmarnas besök på Ronnebykrogen inleddes lunder lugna former.
De roade sig med spelautomater en stund och när krogägaren upptäckte att de var iklädda Outlaws-västar bad han dem att ta av sig västarna.
Västarna skrämmer bort andra gäster, förklarade restaurangägaren som också var rädd för att det skulle dyka upp Hells Angelsmedlemmar. Hells Angels och Outlaws är ju inte precis såta vänner så det kunde ha resulterat i en tillspetsad situation.

Nu uppstod ändå en tillspetsad situation. De två Outlaws-medlemmarna följde visserligen restaurangägarens uppmaning att ta av sig västarna, men det dröjde inte länge förrän de växlade tonläge och uppträdde aggressivt.
Plötsligt hamnade krogägaren i en hotsituation med en kniv riktad mot sin kropp. Samtidigt klargjorde Outlawsmedlemmarna att de hade vetskap om hans familjeförhållanden.
De sa att de visste var han bor, att han har hustru och två barn.
Och Outlawsmedlemmarna skulle ”bötfälla” restaurangägaren för att han bett dem ta av sig västarna.

De krävde 15 000 kronor. När han sa att han inte hade några pengar avvek emellertid Outlawsmedlemmarna för att en stund senare gripas och anhållas.
Utpressningshotet i den gångna helgen har vållat förstämning och framkallat stor rädsla bland flera restaurangägare i Ronneby - och funderingar kring försäljningar av restaurangrörelser.
De båda Outlawsmedlemmarna, nu misstänkta för utpressning och olaga hot, besökte även en annan restaurang i Ronneby tidigare på kvällen.
Också där ska de ha försökt pressa pengar av ägaren, och enligt uppgifter som Sydöstran tog del av igår ska även en butik i Ronneby ha utsatts för försök till utpressning av personer med kopplingar till kriminella mc-gäng.