Flygteknik segrare efter rafflande final

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Jens Svensson

Det blev ett rafflande finalheat när Knut Hahnsskolans traditionella lådbilsrally arrangerades av avgångseleverna under torsdagen.

Flygtekniska programmet tog till slut hem segern med minsta möjliga marginal.

Elva avgångsklasser hade snickrat ihop varsin lådbil inför de stora tävlingarna på Brunnsvallen. Lottade kvalheat följdes av kvart- och semi-finaler. Till slut stod naturvetenskapliga programmet mot flygteknik i finalen.

Där lyckades flygteknik, efter flera sammanstötningar, till slut ta hem segern – men det skiljde inte många decimeter över mållinjen.

Flygtekniska programmets elever jublar efter finalsegern.
Foto: Jens Svensson
Flygtekniska programmets elever jublar efter finalsegern.

Under tävlingarna uppstod också problem som tvingade vissa ekipage in i depå. Bland annat resulterade en sammanstötning i ett punkterat däck.

+ 38
SE ALLT FRÅN LÅDBILSRALLYT HÄR!

I övrigt har inga personskador rapporterats från tävlingarna. Under fredagen springer avgångseleverna ut från gymnasiet via Munktrappan i centrala Ronneby.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.