Förbud mot bevattning alltjämt kvar

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: /Barometern

Fjolårets bevattningsförbud i kommunen blir kvar.

Grundvattennivåerna är alltjämt låga, meddelar kommunala Miljöteknik.

Förbudet mot att bevattna trädgårdar och fylla hemmapooler infördes under våren 2018 sedan vattennivåerna sjunkit till låga nivåer.

Efter den torra sommaren förvärrades situationen och läget beskrevs i höstas som kritisk, distributionen av dricksvatten var hotad.

Som Sydöstran berättat har situationen stabiliserats något men kommunala va-bolaget Miljöteknik meddelar nu att bevattningsförbudet gäller fortfarande.

”Trots att vi kommit förbi både höst och vinter så är det inte tillräckligt för att häva bevattningsförbudet då vi fortfarande har sjunkande nivåer i grundvattnet. Förbudet gäller all användning av slang och vi vill även öka medvetenheten om att vara sparsam med vårt värdefulla dricksvatten", skriver bolaget i ett meddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.