Förslag: Öppna Kuggebodaskolan igen

Kuggeboda Artikeln publicerades
Kuggebodaskolan upphörde som egen skolenhet för tio år sedan. Nu väcks förslaget om att damma av lokalerna och använda dem igen.
Foto: Göran Sundén
Kuggebodaskolan upphörde som egen skolenhet för tio år sedan. Nu väcks förslaget om att damma av lokalerna och använda dem igen.

Sedan några år tillbaka har Kuggebodaskolan legat i träda.

Nu vill Sverigedemokraterna öppna lokalerna igen för att starta förskola eller träningsskola.

2009 fattades politikerna beslutet som innebar att Kuggebodaskolan upphörde som skolenhet.

Eleverna flyttades till andra skolor. För några år sedan öppnades skolan igen, då som tillfälliga lokaler åt förskolan.

Men sedan dess har skolan stått igenbommad. Detta vill nu Sverigedemokraternas grupp i kommunfullmäktige ändra på.

Partiet hänvisar i sin motion till rådande läge inom den kommunala utbildningsförvaltning, med omfattande platsbrist inom förskolan.

SD begär nu att utbildningsförvaltningen får i uppdrag att se över möjligheterna till att öppna Kuggebodaskolan.

Antingen upplåter man lokalerna till förskolan eller så lämpar sig skolan i Kuggeboda som nya lokaler åt den kommunala träningsskolan, för barn med funktionsnedsättningar, anser SD.

Kommunfullmäktige tar emot motionen i nästa vecka.

Härom året beslutade politikerna att inte sälja skolbyggnaden. Kuggebodaskolan ansågs vara en viktig pusselbit i förhållande till kommunens hela fastighetsbestånd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.