Försökte ta bil utanför butik

Kallinge Artikeln publicerades
Här, på Coops kundparkering, försökte mannen stjäla kvinnans bil.
Foto: Jens Svensson
Här, på Coops kundparkering, försökte mannen stjäla kvinnans bil.

En okänd man hoppade in bakom ratten och försökte ta kvinnans bil. Polisen utreder nu händelsen i Kallinge under torsdagen.

Det misstänkta brottet skedde kring klockan 15.30 på torsdagseftermiddagen på livsmedelsbutiken Coops parkeringsplats i centrala Kallinge.

– En kvinna lastade in sina kassar i bilen när en man plötsligt hoppade in och satte sig bakom ratten, säger Janice Persbring vid polisen i Ronneby.

– När kvinnan ifrågasatte vad han gjorde svarade mannen att bilen var felparkerad och skulle flyttas. Fordonet var dock inte felparkerat.

En annan person ingrep och när man förklarade för mannen att polisen skulle kontaktas lämnade han platsen.

– Vi vet ännu inte vem den här personen är, säger Persbring.

Händelsen har polisanmälts och rubriceras som försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.