Glädjebesked: Contan lever vidare

Ronneby Artikeln publicerades
Ulf Lennartsson och konkursförvaltaren är överens. Lennartsson köper Contans konkursbo och startar upp ny verksamhet i lokalerna.
Foto:Emma Gunler
Ulf Lennartsson och konkursförvaltaren är överens. Lennartsson köper Contans konkursbo och startar upp ny verksamhet i lokalerna.

Varumärket Contan i Ronneby lever vidare.

Ulf Lennartsson köper konkursboet.

En verksamhet med nytt koncept väntas öppna framöver.

Beskedet om kafé- och konditorirörelsen Continentals - Contan - konkurs den 9 oktober slog ner som en bomb i Ronneby. Ägaren till ett av stadens äldsta varumärken kastade in handduken av ekonomiska skäl.

Företaget har varit i familjen Lennartssons ägo sedan 1959. Och nu står det klart att Contan lever vidare med samma ägare.

– Jag har kommit överens med Ulf Lennartsson om att han ska köpa konkursboet och starta upp verksamhet i lokalerna igen, säger konkursförvaltare Per Håkansson till Sydöstran.

– Vi ska bara göra klart de sista avtalen, men vi är överens.

Hur kommer den nya verksamheten att se ut?

– Det får du ta med Ulf.

Ulf Lennartsson är försiktig när han kommenterar beskedet från konkursförvaltaren:

– Jo, vi är väl överens om huvuddragen, men jag vill inte säga något förrän jag har alla papper påskrivna. Jag ska snart träffa konkursförvaltaren, därefter kan jag kanske uttala mig.

Advokat Per Håkansson ska nu arbeta vidare och formellt färdigställa konkursen. Så småningom ska en förvaltarberättelse lämnas in till Blekinge tingsrätt. Som Sydöstran berättade vid konkursutbrottet uppgick rörelsens underskott till cirka en halv miljon kronor.

Beskedet om Contans konkurs väckte omfattande reaktioner från allmänheten. Generationer av Ronnebybor har fikat på stället. Nu blir det alltså en nystart i lokalerna i hörnet Karlskronagatan-Drottninggatan, i centrala Ronneby.

I konkursbolaget ingick kaféverksamheten på Ronneby Airport. Den delen har redan övertagits av Mats Gunnarsson, som driver Ica Maxi i Ronneby.