God man döms att betala 10 000 kronor i vite

Ronneby Artikeln publicerades

Blekinge tingsrätt har beslutat att en god man i Ronneby ska betala 10 000 kronor i vite då denne inte inkommit med en sluträkning trots upprepade påminnelser.

Det var i juli förra året som överförmyndarnämnden i Ronneby påminde en god man om dennes skyldighet att inkomma med en sluträkning beträffande egendom som stått under dennes förvaltning. Sluträkningen rörde perioden januari–maj 2018.

Överförmyndarnämnden skickade i oktober ett vitesföreläggande med ett vite om 10 000 kronor. I föreläggandet angavs att den gode mannen hade 14 dagar på sig att inkomma med en sluträkning för den aktuella perioden. Föreläggandet delgavs i slutet av oktober 2018 och har inte följts.

Den gode mannen har getts tillfälle att yttra sig i målet, men valt att inte göra så.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.