Guldeken tillbaka med nytt pris

Ronneby Artikeln publicerades
Gänget bakom årets gala är, från vänster, Jan Lennartsson, Linda Karlsson, Roger Fredriksson, Marcus Thell, Torbjörn Lind och Mona Glans.
Foto:Saga Miketinac
Gänget bakom årets gala är, från vänster, Jan Lennartsson, Linda Karlsson, Roger Fredriksson, Marcus Thell, Torbjörn Lind och Mona Glans.

Blekinges största näringslivsgala utökar sina priskategorier när de återvänder till Ronneby och Blekinge Convention Center i höst.

Tidigare i våras skrev Sydöstran om att Guldeken, Blekinges årliga näringslivsgala, får ett nytt hållbarhetspris. Ny lanseras ännu en priskategori, den här gången i samarbete med Ronneby Airport.

– I år har vi en klass som vi vill lägga extra krut på. I dag släpper vi Årets Tillväxtpris, tillkännager Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken.

Guldeken kommer i år tillbaka till Blekinge Convention Center, där galan även arrangerades 2015. Totalt är det 23:e året som Blekinges bästa entreprenörer prisas.

– Huvudsyftet med galan är att lyfta fram goda exempel, eldsjälar som har gjort insatser för näringslivet. Dessutom är det ett ställe för företagare att mingla och knyta kontakter, säger Jan Lennartsson.

Mona Glans, flygstationschef i Ronneby, är huvudpersonen bakom det nya priset. 5 nomineringar har redan kommit in inför jurymötet som hålls i augusti.

– Det är ganska öppna kriterier, då kan många vara med och tävla, säger hon.

– Det kan aldrig bli för många som jobbar med tillväxt i Blekinge.

Förra årets gala, som hölls i Karlshamn, kom ungefär 400 personer. Blekinge Convention Center har kapacitet för ungefär 600, enligt Marcus Thell, vice vd på Ronneby Brunn. Jan Lennartsson menar att det är en mycket passande arena för årets gala.

– Här inne är allt samlat. Vi vill turnera runt lite, men det är också viktigt med ett positivt näringsklimat och att kommunen är engagerad, säger Jan Lennartsson om samarbetet.

I vanlig ordning bjuder galan på trerätters middag och show med artister.

Guldeken 2017 äger rum den 6 oktober. Biljetterna släpps idag.

GULDEKEN 2017

Årets priskategorier

Bästa Blekingeföretag

Bästa Uppstickare

Årets marknadsförare

Årets Blekingeambassadör

Årets Unga Entreprenör

Made in Ronneby

Hållbara Blekinge

Årets Tillväxtpris

Visa mer...