Hallabro laddar inför Byakamp

Hallabro Artikeln publicerades
Premiär för Byakampen där lagen tävlar mot varandra i olika grenar där det krävs både styrka, snabbhet och kunskap.
Foto: Matthias Schrader / TT
Premiär för Byakampen där lagen tävlar mot varandra i olika grenar där det krävs både styrka, snabbhet och kunskap.

På lördag arrangerar Belganet/Hallabro IF sin traditionsenliga sommarfest. I år blir det premiär för den nya lagtävlingen Byakampen. Föreningen har också satsat på fler aktiviteter för barn och ungdomar.

Den traditionsenliga företagsfotbollen får lämna plats åt den nya lagtävlingen Byakampen i idrottsföreningens sommarfest. Byakampen är en lagtävling där de anmälda lagen tävlar mot varandra i olika grenar som sätter styrka, snabbhet men även kunskap och listighet på prov. Nytt är också att lagen inte behöver vara knutna till ett företag för att kunna deltaga. Det räcker med att det finns en koppling till någon av byarna.

– Vi har haft företagsfotbollen under många år. Nu kände vi i föreningen att det behövde hända något nytt för att locka mer folk, säger Teres Kronberg, ungdomstränare i BHIF.

Ideén till en Byakamp kläcktes av Terese Kronberg, Kamilla Larsen, Lotta Persson och Hanna Stahl som under våren har arbetat fram det nya konceptet tillsammans med idrottsföreningen.

– Vad jag har förstått från min mormor fanns det för många år sedan någon form av Byakamp då det spelades fotboll och ordnades dragkamp mellan byarna. I år har vi ingen fotboll alls i grenarna. Vi vill gärna locka dit även de som inte spelar fotboll, säger Teres Kronberg.

Föreningen lägger i år även extra fokus på olika aktiviteter för barn och ungdomar. Tipspromenad, ponnyridning, ansiktsmålning, hoppborg och lekar för barnen tillsammans med ledaren från barngymnastiken är några av de aktiviteter som pågår under eftermiddagen.

På kvällen koras vinnarna i Byakampen, och därefter mat och underhållning i partytältet.

Föreningen har redan slagit rekord i antal föranmälningar mot tidigare år, berättar Teres Kronberg och tillägger att de nu hoppas på bra väder och att många vill vara med och skapa en ny tradition.

Sommarfest med Byakamp

Sommarfest med Byakamp

13:00 - 13:15 Föreningens pojk- och flicklag möter sina föräldrar

13:30 Start Byakampen

13:00 - 16:00 ”Barnens Tipsrunda”

13:30 -15:30 Ponnyridning

14:30 -15:00 ”Lek loss” med Martin - lekar för barnen

13:00- 16:00 Besök av brandbilen

16:30 Godisregn på fotbollsplanen

19:00-01:00 Byakampens vinnare presenteras, mat och underhållning i partytältet

ca 21:30 underhållning av Marcus&Jacob från JL Live

Entré dag: 50 kr/familj, 20 kr/person

Underhållning på kvällen inkl. entré på dagen: 150 kr/person

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.