Här byggs Coops nya stormarknad

Ronneby Artikeln publicerades
Anders Nöjd flyttar sin verksamhet till Viggenområdet vid E 22. På platsen för den nuvarande butiken byggs i stället Coops nya stormarknad.
Foto: Jens Svensson
Anders Nöjd flyttar sin verksamhet till Viggenområdet vid E 22. På platsen för den nuvarande butiken byggs i stället Coops nya stormarknad.

Här, där Gamla Jernboden håller till i dag, ska Coops nya stormarknad byggas.

Den lokala företagaren Anders Nöjd flyttar butiken till nya lokaler i Viggenområdet, vilket öppnar för Coops etablering.

Sydöstran kunde på tisdagen avslöja att Coop Kristianstad-Blekinge återvänder till Ronneby.

En över 4 000 kvadratmeter stor butik, enligt butikskonceptet ”Stora Coop”, ska senast under våren 2021 stå klar i staden och etableringen väntas ge över 40 nya arbetstillfällen.

Nu är etableringsplatsen klar. Den nya butiken för dagligvaror och andra varor ska byggas vid Karlshamnsvägen, där Gamla Jernboden, Järnia, håller till.

Företagaren Anders Nöjd, som äger butiken med dess lokaler och mark, kommer att flytta sin butik till nybyggda lokaler i Viggenområdet.

– Vi har en längre tid tittat på möjligheterna att ytterligare utveckla vår verksamhet och nu satt ner foten. I slutet av nästa år räknar vi med att flytta in i våra nya lokaler, säger Anders Nöjd som alltså blir hyresvärd för den nya dagligvaruhandeln.

Gamla Jernboden har funnits i sina nuvarande lokaler på Karlshamnsvägen sedan 1977. Företaget har 18 anställda.

Foto: Jens Svensson

På platsen för företagets nuvarande lokaler ska alltså en ny stormarknad byggas för Coop. Enligt Anders Nöjd ska mellan 100 och 150 parkeringsplatser anläggas i anslutning till den nya stormarknaden.

– Det lutar åt att de befintliga lokalerna rivs och att helt nya byggs för Coop, säger Anders Nöjd.

Enligt företagaren har den pågående stora aktiviteten med nyetableringar av företag på Viggenområdet bidragit till att snabba på beslutet.

– Det händer mycket runt om i Ronneby just nu. Vi känner att vi vill vara med på tåget och få vara med och utveckla Ronneby i en positiv riktning, säger han.

Coops nya stormarknad väntas ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Den nya Järniabutiken uppförs i närheten av Byggmax.

Foto: Jens Svensson