Hon ska lysa upp i vintermörkret

Ronneby Artikeln publicerades
 Wilma Olin är årets lucia i Ronneby.
Wilma Olin är årets lucia i Ronneby.

Ofattbart. Så beskriver Wilma Olin tankarna efter beskedet att hon blivit framröstad till årets lucia i Ronneby. Nu väntar 70 framträdanden under tio dagar för den 17-åriga lucian och hennes tärnor.

– Jag var jättenervös. Jag satt hemma och väntade, spelade spel på mobilen och kollade på tv. Hade intalat mig själv att det inte skulle bli jag så jag inte skulle bli besviken, berättar Wilma Olin om timmarna innan hon fick beskedet att hon röstats fram till Ronnebys lucia 2017.

– Men när det väl plingade på dörren så sprang jag ner och öppnade. Känslan när jag såg luciamammorna var obeskrivlig, men jag blev verkligen jätteglad.

När Sydöstran träffar Ronnebys nya ljusdrottning har chocken precis börjat lägga sig. Wilma Olin menar att det fortfarande känns lite konstigt att nu kunna titulera sig lucia.

– Jag har ju sett andra tjejer vara lucia, sett upp till dem och alltid drömt om det själv. Så det känns kul att jag nu kan bli någons förebild.

Under onsdagskvällen tar Wilma Olin på sig ljuskronan under ett framträdande för första gången då hon och tärnorna besöker Backaryd. Sedan fortsätter ”lussandet” runt om i kommunen fram till och med den 16 december. Totalt ska tjejerna hinna med 70 olika framträdanden.

– Det roligaste när vi är ute är att se hur glada alla blir, både barn och äldre. Det känns verkligen att vi gör något som uppskattas.

Den 13 december är ändå den stora dagen för lucia. Dagen inleds traditionsenligt med luciafirande på Ronneby Airport och avslutas med kröning i Ronneby sporthall.

– Jag har alltid älskat lucia så det ska bli jättekul. Hoppas bara rösten håller hela vägen, haha.

Fakta

Wilma Olin

Ålder: 17

Bor: Ronneby

Familj: Mamma, pappa och bror

Studerar: Ekonomi på Knut Hahn

Intressen: Fotboll och sång

Finaste jullåten: O helga natt

Visa mer...