Hoppas på ny folkfest

Eringsboda Artikeln publicerades
Claes Ohlsson, Uffe Nelsén, Per Brunberg, Ebert Martinsson, Sven Strandberg och Tommy Kalmteg laddar inför landsbygdsmässan.
Foto:Per Widerberg
Claes Ohlsson, Uffe Nelsén, Per Brunberg, Ebert Martinsson, Sven Strandberg och Tommy Kalmteg laddar inför landsbygdsmässan.

Efter fjolårets succé bygger nu Blomstrande bygden och Eringsboda brunn vidare på landsbygdsmässan med nya idéer och ett dragplåster.

Förra året gjorde den nya landbygdsmässan succé bland besökare och företagare. Nu utvecklar Blomstrande bygden och Eringsboda brunna vidare dagen som man hoppas kommer att bli en årlig tradition på ”brunnen”.

– Att det blev så populärt och välbesökt förra året hade vi inte ens kunnat drömma om, säger Tommy Kalmteg som är viceordförande i Blomstrande bygden.

80 utställare och över 3000 besökare talar sitt tydliga språk. Människorna uppskattade det nya evenemanget. Den sjätte maj är det dags igen, även denna gången på Eringsboda brunn.

– Fast med lite mer nyheter, säger Sven Strandberg, ordförande i Blomstrande bygden.

Blekinge motorcyklister kommer finnas på plats under dagen och ställa ut sina motorcyklar, jägarförbundet kommer ha hunduppvisning i dressyr och lydnad. Det kommer finnas chans att delta i en metaretävling och prova på luftgevärsskytte. Sedan kommer företagen runt om i bygderna ställa ut, likt förra året.

– Det är utställare från i stort sett alla branscher. Redan nu har 60 företag meddelat att de ska komma och ställa ut.

Tanken med dagen är främst att lyfta fram alla företag som finns på landsbygden, men att också vara en mötesplats för människor i närheten.

– Vi har inte haft någon naturlig mötesplats i Eringsboda innan. Förra året var besökare och utställare jättenöjda med dagen och det hoppas vi att de ska bli i år igen.

Som ett dragplåster på detta årets landsbygdsmässa kommer Emilio Walter, mer känd som den boogie–woogiefenomenet att uppträda.

– Det hoppas vi kan locka ännu fler hit.