Höstlov med studs och disco

Ronneby Artikeln publicerades
Under höstlovet finns det många tillfällen att hoppa hoppborg runt om i kommunen.
Foto: Hanna Franzén
Under höstlovet finns det många tillfällen att hoppa hoppborg runt om i kommunen.

Fritidsgårdarna fortsätter sin satsning på hoppborgar. Höstlovsaktiviteterna erbjuder både studs och discodans.

Höstlovet bjuder på ett stort hoppkalas runt om i kommunen. Ronneby fritidsgårdars succé, hoppborgar on tour, fortsätter. Under årets höstlov utökas turnén och hoppborgarna besöker flera av kommunens orter.

– En del har inte möjlighet att ta sig till Ronneby, så vi vill nå ut så att alla kan ta del av det. Det är för barn upp till tolv år och de barn som är yngre än nio år kan komma i sällskap av en vuxen, säger Madeleine Roslund, fritidsledare på Bruket i Ronneby.

Hoppborgsturnén startar i Listerby den 28 oktober och passerar sedan Hallabro, Saxemara för att avslutas den 31 oktober i Eringsboda. Den kringresande höstlovsaktiviteten består av ett antal olika hoppborgar som ska passa både de yngre och de äldre barnen. Konceptet som är samma som tidigare lov har blivit väldigt populärt.

– Det är verkligen jätteroligt, tidigare lov har det kommit mycket människor och det är ju helt gratis så det är verkligen kul, säger Madeleine.

En annan uppskattad tradition som återkommer på lovprogrammet är halloweendiscot på Bruket i Ronneby. Diskot riktar sig till alla mellanstadieelever och under tre och en halv timme blir det dans, lekar och tävlingar på Bruket i Ronneby. Barnen uppmuntras att komma utklädda och den som har bäst kostym koras med ett pris.

– Det brukar vara väldigt många som klär ut sig, säger Madeleine och avslöjar att även personalen tycker om att klä ut sig till halloweendiscot.

Samtliga av kommunens fritidsgårdar har öppet några dagar under höstlovet, och Madeleine berättar att på vissa av fritidsgårdarna kommer det att erbjudas lite extra aktiviteter.

– På måndagen har vi till exempel tacoskväll för mellanstadiet på fritidsgården i Bräkne-Hoby och på fritidsgården i Johannishus går vi en dag gemensamt till den nya hinderbanan, berättar Madeleine.

Fakta

Ur höstlovsprogrammet

Måndag 28 oktober

Hoppborgar i Listerby gymnastiksal mellan klockan 11:00 och 14:00 för barn upp till 12 år.

Tisdag 29 oktober

Hoppborg Hallabro gymnastiksal mellan klockan 11:00 och 14:00 för barn upp till 12 år.

Onsdag 30 oktober

Hoppborg Saxemara gymnastiksal mellan klockan 11:00 och 14:00 för barn upp till 12 år.

Halloweendisco Bruket för mellanstadieelever från klockan 17:30 till 20:00.

Torsdag 31 oktober

Hoppborg Eringsboda mellan klockan 11:00 och 14:00 för barn upp till 12 år.

Johannishus fritidsgård besöker Hinderbanan 12:00-15:00, samling på fritidsgården kl. 12:00

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.