Trots åtgärder - nytt inbrott på Pressbyrån

Ronneby ,
Pressbyrån vid järnvägsstationen i Ronneby har drabbats av både skadegörelse och stölder under en lång period. Under natten till måndag var det dags igen. Två personer ska ha brutit sig in i butiken och stulit en mängd cigaretter.
Foto: Jens Svensson
Pressbyrån vid järnvägsstationen i Ronneby har drabbats av både skadegörelse och stölder under en lång period. Under natten till måndag var det dags igen. Två personer ska ha brutit sig in i butiken och stulit en mängd cigaretter.

Pressbyrån i Ronneby har drabbats av ett nytt inbrott. Två personer ska ha brutit sig in via en dörr i vänthallen och stulit en större mängd cigaretter.

– Jag har inte sovit på två dygn, säger Enesere Alijaj som driver butiken.

Sydöstran har tidigare berättat att Enesere Alijaj har tröttnat på skadegörelse, ofräscha toaletter och stölder i sin butik.

Snatterier och stölder har varit vanligt förekommande sedan hon tog över butiken förra våren. Något som ledde till att hon i slutet av juli tog beslutet att börja låsa två av de tre entrédörrarna till butiken.

Men natten till måndag var det dags igen. Vid 01.30-tiden knackade grannarna på hennes dörr.

– De var helt hysteriska. Mina grannar hade haft besök och när de hade vinkat av gästerna så såg de två killar springa från butiken. Jag bor nära, så jag var nere på två minuter, säger hon till Sydöstran.

Inbrottet har skett via entrédörren mellan vänthallen på Resecentrum och Pressbyrån. En ruta har krossats varpå tjuvarna tagit sig in i butiken och stulit en större mängd cigarettpaket.

Enesera Alijaj har dock gott hopp om att polis snart ska kunna gripa de misstänka tjuvarna.

– Jag har väldigt bra koll på vilka det var och det har jag meddelat polisen.

Medan polis genomförde en teknisk undersökning i butiken under måndagsmorgonen höll butiken stängt. Sedan 09.30-tiden är butiken öppen som vanligt och Enesere Alijaj säger till Sydöstran att hon tänker kämpa på.

– Det har varit mycket. Jag har inte sovit på två dygn. Först eftersom jag hade tandvärk och nu på grund av inbrottet. Men jag kommer orka.

– Nu vill jag fokusera på det som är positivt med Pressbyrån.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.