Ingen gripen efter rånförsök med kniv

Ronneby ,
Två hittills okända män misstänks för rånförsök efter att ha hotat en man med kniv i Brunnsparken under tisdagskvällen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Två hittills okända män misstänks för rånförsök efter att ha hotat en man med kniv i Brunnsparken under tisdagskvällen.

En man i 20-årsåldern skadades lindrigt när han försökte avvärja ett rånförsök i Brunnsparken under tisdagskvällen. Inga gärningsmän har gripits – och nu vill polisen ha in observationer och tips från allmänheten.

Sydöstran har tidigare berättat att polis larmades till Brunnsparken vid 20.30-tiden på tisdagskvällen. Mannen, som är i 20-årsåldern, ringde själv till polis efter att ha utsatts för ett rånförsök.

I samband med en promenad i parken ska två män, varav en utrustad med kniv, ha kommit fram och hotat honom. Männen talade dålig svenska men 20-åringen uppfattade att han höll på att bli rånad.

– Men han kan avvärja detta, till viss del i ren reflex, och han ser sedan hur männen försvinner bort i riktning mot Knut Hahnsskolan. I samband med detta ska han ha fått en lindrigare rispa i ansiktet, säger förundersökningsledare Fredrik Wettergren till Sydöstran.

Ett flertal polispatruller sökte efter gärningsmännen i området under kvällen och även hundpatrull fanns på plats. Sökinsatsen avbröts efter cirka en timme.

– Det var ett ganska stort pådrag och vi kontrollerade lite folk som var ute. Men vi behöver tips och observationer från allmänheten. Jag väntar också på hundförarnas avrapportering.

Under onsdagen hade fortfarande inga personer gripits misstänka för brottet.

Vad finns för signalement?

– Det är ganska vaga signalement. Båda männen var mörkt klädda, kanske i huvtröjor. Den ena runt 180 centimeter lång, den andre något kortare. Ålder är lite oklart, men det rör sig inte om några äldre personer.

Hur mår mannen efter rånförsöket?

– Med tanke på att han själv larmade polisen så var han rätt skärrad efter händelsen. Vi ska hålla nya förhör.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.