”Jätteglad när medaljörerna trillade in”

Ronneby Artikeln publicerades
Den 6 juni uppmärksammas medaljörerna i Brunnsparken i samband med nationaldagsfirandet.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Den 6 juni uppmärksammas medaljörerna i Brunnsparken i samband med nationaldagsfirandet.

Från inga anmälningar till ett eventuellt rekord.

Visst blir det uppvaktning av lokala medaljörer under nationaldagsfirandet även i år.

Ronneby kommun har som tradition att uppmärksamma lokala medaljörer i både nationella som internationella tävlingar under nationaldagsfirandet i Brunnsparken den 6 juni.

Men när sista anmälningsdag började närma sig hade kommunen inte fått in en enda anmälan. Något som Sydöstran tidigare uppmärksammat.

– Vi brukar ha väldigt många medaljörer så därför var det lite förvånande att ingen hade hört av sig, säger Jeanette Rosander, turism- och evenemangsansvarig på Ronneby kommun

Men överraskande snabbt rasslade det sedan till i Jeanette Rosanders mejlkorg.

– Ja, nu har vi jättemånga medaljörer som fått utmärkelser i de olika valörerna. Bland annat från Ronneby OK, Kallinge judoklubb och Athletic dance, berättar hon.

– Jag blev jätteglad när medaljörerna började trilla in. Vi hade verkligen försökt att nå ut till de olika föreningarna, bland annat genom direktutskick via mejl.

Pratar vi rekordmånga nu helt plötsligt?

– Oj, det vågar jag inte svara på, men det skulle kunna vara så.

Ronneby kommun kommer att uppmärksamma 2018 års medaljörer i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni i Ronneby Brunnspark.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.