Julsaga sätts upp i Hallabro

Hallabro Artikeln publicerades
Delar av ensemblen från klass fem på Hallabroskolan som under fredagen sätter upp Charles Dickens ”En julsaga” i Brohallen.
Foto: Jens Svensson
Delar av ensemblen från klass fem på Hallabroskolan som under fredagen sätter upp Charles Dickens ”En julsaga” i Brohallen.

De har övat repliker och byggt kulisser sedan i höstas.

Under fredagen står Hallabroeleverna på scen för att spela upp Charles Dickens ”En julsaga”.

– Eleverna såg Disneys filmversion och valde själva att sätta upp pjäsen. Det blir en kortad version, men vi har fått med det viktigaste, säger Peter Baum som är lärare för klass fem på Hallabroskolan.

Repetitionerna har skett i stort sett varje vecka. Under slöjdlektionerna har bland annat kulisser till föreställningen byggts.

Erik Persson och Måns Svensson står på scen under fredagen.
Foto: Jens Svensson
Erik Persson och Måns Svensson står på scen under fredagen.

Erik Persson och Måns Svensson står båda på scen under föreställningen. Båda är lätt spända inför premiären.

– Man vill ju inte glömma vad man ska säga, men det ska nog gå bra, säger Måns.

Mohammed Bayat ingår också i ensemblen. Han har inte svenska som förstaspråk och konstaterar att det emellanåt har varit tufft att lära sig texterna.

– Dramatiseringen, den klarar jag, men får jobba hårdare med replikerna.

Peter Baum berättar att arbetet med pjäsen har gett eleverna bättre självförtroende men också gjort gruppen tajtare.

”En julsaga” har filmatiserats och satts upp på otaliga scener och anses vara ett av Charles Dickens mest populära verk.

Pjäsen handlar om den lätt vresige Ebenezer Scrooge som bor ensam i ett stort hus. En kväll får Scrooge besök av en vålnad...

Klass fem på Hallabroskolan har premiär på sin version under fredagen i skolans gymnastiksal Brohallen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.