Kallingedans fick Folkets hus i gungning

Ronneby Artikeln publicerades

För sjätte året i rad, hölls i går kväll den årliga Kallingedansen för funktionshindrade.
När storfavoriterna The Playtones lirade var det inte många besökare som kunde sitta still.

Efter finmiddag i Folkets hus, gjorde sig ett sjuttiotal besökare redo för en fartfylld kväll på dansgolvet.
Det var nämligen inga mindre än Blekingebördiga The Playtones, som gästade årets traditionsenliga Kallingedans, och ingen tycktes vilja missa chansen att dansa till deras svängiga rockabillymusik.
Både lugna och svängiga låtar brändes av på löpande band, och en fikapaus mellan danspassen verkade minst sagt vara välbehövlig för att besökarna skulle få vila upp fötterna och göra sig redo inför ännu ett danspass.
Efter spelningen passade musikerna på att signera skivor, affischer och idolkort till de glada besökarna.
– Jag har aldrig varit här förut, men när min kompis frågade om jag ville följa med och när hon berättade att Playtones skulle spela så var jag bara tvungen att komma hit, sa en nöjd Claudia Marukin som väntade framme vid scenkanten för att få sitt idolkort signerat av bandmedlemmarna.
Fler som var nöjda med kvällens arrangemang var Martin Svensson och Jeanette Karlsson. De blev tillsammans under förra årets Kallingedans, och har sedan i höstas planerat att förlova sig under detta årets trevliga tillställning. Och så blev det.
– Det är lite nervöst men känns jättebra, sa Martin.
Dansarrangemang för funktionshindrade sker i hela Blekinge, men det som skiljer Kallingedansen från de övriga kommunernas är att det under kvällen ingår både mat och fika.