Kameror på skola utreds igen

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Frågan om övervakningskameror på Snäckebacksskolan ska utredas igen.

Liberalernas Roger Gardell, som ligger bakom förslaget, lyckades driva igenom en minoritetsåterremiss i kommunfullmäktige på torsdagskvällen.

– Kameror löser inte alla problem, men det kan vara en del i verktygslådan, säger han.

Han fick med sig Sverigedemokraterna i resonemanget om att åtminstone ta fram en kostnadsberäkning kring vad övervakningskameror i Snäckebacksskolans lokaler kan kosta att köpa in och installera.

– Jag är inte bunden vid kameror, men som situationen på Snäck är nu måste vi göra något här och nu, säger han.

Foto: Jens Svensson

Som Sydöstran återkommande har berättat har det varit oroligt på högstadieskolan under en längre period. Bränder har startats på toaletter och ett stort antal elevdatorer har stulits.

I början av veckan sattes väktare in på skolan sedan elever utsatts för rånförsök.

En kommuntjänsteman ska nu snabbutreda kostnadsbilden kring att installera ett kamerasystem.

Roger Gardells samarbetspartier i alliansstyret har tidigare sagt nej till förslaget. Man hänvisar till att Snäckebacksskolan ska rivas om ett par år och att ett kamerainköp därmed inte är ekonomiskt försvarbart.

Dessutom har flera partier sagt att man hellre ser mera personal i skolan som en åtgärd för att komma tillrätta med problemen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.