Klartecken för parkering i Kilen

Ronneby Artikeln publicerades
En 800 kvadratmeter stor parkeringsplats ska anläggas i nya bostadsområdet Kilen.
Foto: Sydöstran
En 800 kvadratmeter stor parkeringsplats ska anläggas i nya bostadsområdet Kilen.

Ronneby kommun har beviljats bygglov för anläggande av en 800 kvadratmeter stor parkeringsplats i nya bostadsområdet Kilen.

Det första bygget i nya stadsdelen Kilen är redan igång. Vårdkoncernen Attendo blev först ut att sätta spaden i jorden och när bygget är klart ska det finnas 77 lägenheter som ska drivas som ett vårdboende.

Även C4 Hus och Ronnebyhus ska bygga bostäder i Kilen. När den nya stadsdelen, alldeles intill Ronnebyån, är fullt utbyggd om ett par år ska den bestå av cirka 250 bostäder.

Nu har Ronneby kommun även fått klartecken för att anlägga en 800 kvadratmeter stor parkeringsplats i området. Bygglov och startbesked har nu beviljats av miljö- och byggnadsförvaltningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.