Kolafabriken öppnar godisbutik

BRÄKNE-HOBY Artikeln publicerades
Vd Pia Jarneek öppnar dörrarna till Kolafabrikens nya butik på fredag klockan 13.
Foto:Emma Gunler
Vd Pia Jarneek öppnar dörrarna till Kolafabrikens nya butik på fredag klockan 13.

Det är bråda dagar i Kolafabriken. På fredag premiäröppnar en helt ny butik i anslutning till fabrikslokalerna i Bräkne-Hoby.

Snart kan den godissugne börja köpa godisprodukter i direkt anslutning till Kolafabriken i Karlssonhuset. En 100 kvadratmeter stor butik har under hösten vuxit fram i lokalerna. Hyllorna har fyllts med allt från kola och fudge till storpack och presentförpackningar.

Att öppna butik är något som Kolafabrikens vd Pia Jarneek länge funderat på.

– Så fort vi syns i media så står det folk utanför dörren och vill handla. Det känns jättekul att vi nu kan ta emot kunderna här vid fabriken. Vi har fått många glada tillrop.

Sydöstran har tidigare berättat att Kolafabriken är inne i en expansiv fas. Lokalytan har fördubblats för bland annat nya kontor och lager. Dessutom har 15 miljoner kronor investerats i en helt ny produktionslinje som ska tillverka fudge och kola.

– Vi tillverkar mellan 6 000 och 7 000 kilo godis om dagen. Med den nya linjen kan vi släppa lite av de olika handmomenten.

När Sydöstran kommer på besök är det fullt upp i Kolafabriken. Med bara någon dag kvar till öppningen håller butiken fortfarande på att iordningställas. För att få känslan av att det är fabriksförsäljning kommer bland annat en film från produktionen att rulla i butiken.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk, att de gillar vårt godis och att de uppfattar butiken som välfylld, säger Pia Jarneek om sina förhoppningar inför butiksstarten.

– Sedan får vi väl se om kassan har hunnit komma på plats, haha.