Köttstöld: Tjuvjakt genom stadskärnan – man misstänkt för dödshot

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Patric Söderström

Mannen stal två oxfiléer på Willys i Ronneby.

Han flydde med personal efter sig – men glömde kvar sitt identitetskort.

Händelsen inträffade på fredagseftermiddagen när butikspersonal på Willys konstaterade att en man hade stoppat på sig två frusna oxfiléer som han passerade kassorna med utan att betala.

Ett smärre tumult uppstod utanför kassalinjen. Den misstänkte köttjuven kastade ifrån sig filéerna och försökte springa från platsen.

En anställd i butiken försökte hålla kvar mannen i väntan på polis. Tjuven fortsatte att försöka slita sig fri – och tappade då sin jacka.

Mannen flydde springande genom stadskärnan med personal efter sig. Den misstänkte sprang sedan in på en bakgård för att gömma sig, men blev upptäckt.

Han ska då ha tagit upp en sten från marken och hotat slå ihjäl den butiksanställde, som då valde att backa. Köttjuven kunde därefter undkomma men det blir sannolikt inte svårt för polisen att identifiera honom.

I den jacka som blev kvar vid butiken låg nämligen hans identitetskort.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.