Ett ”superfan” laddar för Gyllene Tider i Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Daniel Winde har träffat Per Gessle flera gånger.
Daniel Winde har träffat Per Gessle flera gånger.

Daniel Winde från Perstorp är redan på plats i Ronneby inför Gyllene Tiders konsert i morgon kväll. Han har sett Per Gessle ett 30-tal gånger genom åren.

– Per Gessles röst går rakt in i hjärtat. Jag är uppväxt med hans musik och jag älskar den, säger Daniel Winde.

Han rullade in till Ronneby på onsdagskvällen för att ladda inför konserten, den femte han ska se under sommarens avskedsturné. Han övernattar i bilen på en parkering nedanför hotellet. Sju av nio resor i sommar gör han med elbil.

– Jag fick inte med mig min fru, men vi är många som åker rundor för att se Gyllene Tider. Man lär känna många nya människor, säger Daniel Winde.

Vad är vitsen med att se flera konserter på samma turné?

– Det är alltid bra att se Gyllene Tider live. Årets konserter har varit jättebra. Och det är lite variation i spellistan. Men de avslutar alltid med ”När alla vännerna gått hem”. Den är stark och sorgsen.

Daniel Winde har flera Gyllene Tider-tatueringar.
Daniel Winde har flera Gyllene Tider-tatueringar.

Daniel Winde kan inte välja ut någon särskild favoritlåt. Möjligen är det Sommartider. Han är också ett stort fan av Roxette och nämner The Look som en av Per Gessles bästa låtar.

Han har träffat Per Gessle flera gånger, senast i fjol.

– Det är nervöst. För mig är han en stor kung.

I övermorgon drar han vidare till Kalmar. Sedan väntar Stockholm, Göteborg och avslutningskonserten i Norge.

"Incheckning” i Ronneby.
”Jag älskar verkligen Gyllene Tider”, säger Daniel Winde.
”Jag älskar verkligen Gyllene Tider”, säger Daniel Winde.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.