Tonåring drunknade i Persborgsgölen

Ronneby Artikeln publicerades
Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats vid Persborgsgölen. 2 bilder
Foto:Saga Miketinac
Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats vid Persborgsgölen.

En pojke fördes på fredagen med ambulans till sjukhus efter att ha hittats flytande i Persborgsgölen. Hans liv gick inte att rädda.

Vid 16.30 fick SOS larm om en drunkningsolycka i Persborgsgölen utanför Ronneby.

Enligt uppgifter till Sydöstran ska ett tiotal unga pojkar ha befunnit sig vid Persborgsgölen under eftermiddagen för att sola och bada. En av ungdomarna ska ha gått över till andra sidan sjön. Lite senare ser kompisgänget kamraten ligga i vattnet med ansiktet nedåt.

De springer då bort till honom, larmar räddningstjänsten och påbörjar hjärt- och lugnräddning.

Såväl räddningstjänsten som polis och ambulans larmades till olycksplatsen. Enligt polisens ledningscentral ska en helikopter också ha skickats till platsen.

– Vi var först på plats och påbörjade hjärt- och lungräddning, sedan kom ambulansen och tog över, säger räddningsledare Torbjörn Svensson.

När Sydöstran anlände till platsen var ambulanspersonal i färd med att göra återupplivningsförsök. Pojken, som polisen uppskattar är mellan 13 och 16 år, fördes till Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Landstinget Blekinge informerade senare under kvällen att pojkens liv inte gått att rädda.

– Det är mycket oklart vad som har hänt, säger Marcus Henningsson, yttre befäl.

– Vår initiala uppgift nu är att prata med killarna och försöka få en bild av vad som egentligen hänt. Olyckan skedde under oklara omständigheter eftersom pojken var för sig själv vid tillfället.

Ett vittne på platsen uppger att stenarna vid olycksplatsen är mycket hala och att pojken kan ha halkat. Pojkens vänner är skakade av händelsen.