Mandeltårtan ska renoveras

Ronneby Artikeln publicerades
Ett annorlunda Café Mandeltårtan kommer att möta Ronnebys fikasugna när caféet nyöppnar den 10 februari. 2 bilder
Foto:Mattias Mattisson
Ett annorlunda Café Mandeltårtan kommer att möta Ronnebys fikasugna när caféet nyöppnar den 10 februari.

Café Mandeltårtan har just stängt för säsongen, men redan gror de stora planerna för våren.

– Det är dags för en uppdatering.

Sedan Mandeltårtan öppnades har caféet alltid haft stängt en månad under vinterhalvåret. Så även i år, men när caféet åter slår upp portarna den 10 februari kommer gästerna mötas av en hel del nya intryck.

– Efter fem år är det dags för en förändring, säger Angelica Ragnar, som drivit caféet sedan starten 2011.

Hon vill inte avslöja för mycket än, men caféet ska bland annat få nya tapeter, målas om, en del möbler ska bytas ut och toaletter och barnrum ska renoveras.

– Vi har spännande planer för barnrummet. Det kommer nog hända lite roliga saker där, säger Angelica Ragnar hemlighetsfullt.

Planeringen är omfattande och har tagit mycket tid under hösten. Efter en välbehövd semester ska Angelica Ragnar med familj ta sig an renoveringen med hjälp av några snickare. Hon tycker att det ska bli spännande och hoppas att kunderna också ska tycka det. Många gäster har frågat sig om det verkligen behöver renoveras och vill inte att det välkända caféet ska förändras.

– "Ni får inte göra om för mycket", tycker många, men vi kände att det var dags nu. Det blir ett nyare och fräschare Mandeltårtan, men folk kommer fortfarande känna igen sig. Det kommer bli bättre än det var innan och jag tror att gästerna kommer bli väldigt nöjda i slutändan.

– Det kommer bli annorlunda, men det kommer fortfarande att vara Mandeltårtan. Själen kommer att finnas kvar, lovar hon.