Misstänks för försäkringsbedrägeri efter bilbrand

Ronneby Artikeln publicerades
Sommarens bilbrand vid Brunnsbadet i Ronneby har nu resulterat i att fordonsägaren polisanmälts för försök till bedrägeri.
Foto:Emma Gunler
Sommarens bilbrand vid Brunnsbadet i Ronneby har nu resulterat i att fordonsägaren polisanmälts för försök till bedrägeri.

I somras brann en personbil vid Brunnsbadet i Ronneby.

Nu misstänks ägaren för att ha försökt lura försäkringsbolaget på pengar.

Enligt polisen brann personbilen den 30 augusti i år. Sydöstran rapporterade om händelsen, personal på intilliggande Brunnshotellet slog larm på natten när lågor slog ut från fordonet.

Bilens ägare, en 21-årig man, gjorde efter branden en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag. Bolaget har nu utrett händelsen och kommit fram till att mannen har lämnat felaktiga uppgifter om händelsen.

Försäkringsbolaget tror att mannens syfte har varit att få ut försäkringsersättning på felaktiga grunder. Därför har en polisanmälan om försök till bedrägeri upprättats. Bilägaren kommer framöver att kallas till förhör hos polisen.

Sydöstran berättade i somras att försäkringsbolagen har avsatt extra personalresurser till att utreda de många bilbränder som skett i Ronneby och i Blekinge den senaste tiden.

Exempelvis har Länsförsäkringar anställt en före detta polis som arbetar med den typen av försäkringsutredningar.

Försäkringsbranschen bedömer att så många som åtta av tio bilbränder kan vara försäkringsbedrägerier, alltså att bilägarna själva tänder på för att få ut ersättning.