Knivbeväpnad man greps i centrala Ronneby

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Klockan 9.28 larmades polisen om en misstänkt pistolman som uppträdde påverkad och hotfullt i de centrala delarna av Ronneby.

En knapp timme senare hittades och greps mannen – med en kniv.

– Ett vittne som larmade oss tycks ha sett ett pistolliknande föremål hos den här mannen, säger Kim Hild, presstalesman hos polisen till Sydöstran strax innan klockan 10.

Enligt polisens första uppgifter uppträdde mannen påverkad av något och var allmänt förvirrad – och han ska ha setts kring Folkteatern i Ronneby. Där ska mannen även hamnat i ordväxling med några personer.

Flera patruller sökte efter mannen som en stund senare anträffades en bit från teatern. Något skjutvapen hittade polisen inte. Däremot hade mannen, som är i 25-årsåldern, ett knivliknande föremål på sig.

Han greps på plats och är nu misstänkt för olaga hot, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Mannen ska tidigare under förmiddagen uppehållit sig vid Fredriksbergsskolan i Ronneby, där hans konstiga beteende upptäcktes av några hantverkare, enligt uppgifter till Sydöstran.

Skolan stängdes också tillsammans med det närliggande förskolekansliet som en säkerhetsåtgärd. De båda skolenheterna öppnades igen när mannen gripits av polis.

Samma man ska även ha omhändertagits av polis tidigt under torsdagsmorgonen. Han påträffades då med en kniv i rådhusparken. Han ska även ha varit påverkad av narkotika.

– Det här är en för oss väldigt välkänd person. Han omhändertogs enligt LOB men släpptes senare under dagen, säger Helena Renberg på polisen.

Tidigare i veckan ska en man ha uppträtt irrationellt på socialförvaltningens kontor i Ronneby stadshus.

– Han sparkade på inredningen i receptionen men lyckades aldrig ta sig in på själva förvaltningen. Vi vet ännu inte om det är samma man som nu har gripits av polis, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson till Sydöstran.