Nu börjar bygget i Kilen

Ronneby Artikeln publicerades
Peabs regionchef Bratislav Marjanovic, Ronnebyhus styrelseordförande Lena Mahrle samt vd Peter Persson tar det första symboliska spadtaget för 84 nya lägenheter i Kilen.
Foto: Jens Svensson
Peabs regionchef Bratislav Marjanovic, Ronnebyhus styrelseordförande Lena Mahrle samt vd Peter Persson tar det första symboliska spadtaget för 84 nya lägenheter i Kilen.

Det tog fem år.

På torsdagen grävdes det första spadtaget för Ronnebyhus 210-miljonersprojekt i den nya stadsdelen Kilen.

– Det har tagit tid att komma hit. Men hellre då att planeringen får ta tid så att vi får ett nytt och modernt bostadskvarter, säger Peter Persson, som är vd för allmännyttiga Ronnebyhus.

Det kommunala bostadsbolaget fick för fem år uppdraget att ta fram ett planerings- och beslutsunderlag för Kilenprojektet.

– Vi har verkligen gjort läxan, med bland annat volymstudier och bra underbyggda kalkyler, säger Persson.

Hösten 2021 ska 84 nya hyreslägenheter stå klara i det som ska bli Ronnebys nya stadsdel mellan stationsområdet och Ronnebyån.

Byggföretaget Peab är huvudentreprenör för bygget. Bolaget har också varit en aktör även i projekteringsarbetet, genom ett partneringavtal.

Totalt väntas det nya bostadskvarteret kosta 210 miljoner kronor att uppföra.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.