Ny handbollsplan stör inte utrotningshotad växt

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Tommy Svensson

Länsstyrelsen ger nu klartecken till en utökning av beachhandbollsplanen vid Ekenäs badplats.

Men arbetet måste genomföras med stor försiktighet.

I ett färskt beslut från Länsstyrelsen Blekinge får Ronneby Handbollsklubb tillstånd till att utöka handbollsplanen vid badplatsen.

Utbyggnaden kommer delvis att ske i ett vassområde, totalt handlar det om en yta på cirka 50 kvadratmeter som tas i anspråk.

Handbollsklubben lämnade i våras in en ansökan om att få genomföra utbyggnaden, som innebär att en spelplan anläggs intill den befintliga.

Föreningen beskriver att det är ett hårt tryck på handbollsplanen och ytterligare en skulle göra sporten beachhandboll tillgänglig för flera.

Länsstyrelsen har utrett ärendet och konstaterat att den fridlysta och starkt utrotningshotade vattenlevande örtväxten smalstäkra har en av sina få lokaler i Sverige just i vassområdet i Ekenäs.

Men handbollsklubben får alltså tillstånd till att utöka sin verksamhetsyta, förutsatt att man följer ett antal försiktighetsmått. Länsstyrelsen anser att utökningen inte stör smalstäkrans population vid badplatsen.

Gräv- och schaktningsarbeten för den nya handbollsplanen kan genomföras under 2019.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.