Nytt förslag – låt pensionärer åka buss gratis

Ronneby Artikeln publicerades
MP och V föreslår att ålderspensionärer i Ronneby ska få åka gratis på kollektivtrafikens bussar.
Foto: Maths Olsson
MP och V föreslår att ålderspensionärer i Ronneby ska få åka gratis på kollektivtrafikens bussar.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet gör gemensam sak – och föreslår att ålderspensionärer i kommunen gratis ska få åka kollektivtrafikens bussar.

De båda oppositionspartierna vill koppla de fria resorna till ett seniorkort, som ger pensionärer möjlighet att utan kostnad åka med Blekingetrafikens lokalbussar i kommunen.

Gratisresorna ska gälla under så kallad lågtrafik – alltså mellan klockan 9 och 16 på vardagar samt under veckoslut och helgdagar. Liknande seniorkort har införts i andra svenska kommuner.

MP och V ser möjligheter att minska nyttjandet av fossila bränslen, om fler åker buss och låter bilen stå. Dessutom konstaterar man att pensionärer ofta har en begränsad ekonomi.

Förslaget läggs nu fram i en motion som ska lämnas in till kommunfullmäktige.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.