"Vi har spelare men inga kläder till dem"

RONNEBY Artikeln publicerades
Ronneby BK:s kassör Pär Törngren och klubbens ordförande Kjell Petersson inspekterar omklädningsrummen efter nattens brand på Brunnsvallen. 7 bilder
Foto:Mattias Mattisson
Ronneby BK:s kassör Pär Törngren och klubbens ordförande Kjell Petersson inspekterar omklädningsrummen efter nattens brand på Brunnsvallen.

Matchkläder, skor, bollar, sjukvårdsmaterial och övrig träningsutrustning för uppskattningsvis över 100 000 kronor har förstörts i nattens brand på Brunnsvallen.

– Vi har spelare men inga kläder till dem, säger Kjell Petersson, ordförande i Ronneby BK.

Kjell Petersson fick en minst sagt dyster start på tisdagsmorgonen; Beskedet att det brann i omklädningsbyggnaden på Brunnsvallen.

– Nu ska vi se hur det ser ut, säger han medan han vandrar tillsammans med bland andra klubbens kassör Pär Törngren och Sydöstrans reporter från klubblokalen bort mot läktaren och den nu totalförstörda byggnaden.

– Det här var inte kul. Det är bara att riva alltihop, konstaterar han snabbt och får medhåll av Pär Törngren.

– Ja, det har varit oroligt i Ronneby länge. Senast i maj brann det här. Det har brunnit både på läktaren, i klubblokalen och på parkeringen tidigare.

– Men nu är vi mest intresserade av att ingen blivit skadad och att bygganden blir återställd.

De två männen inspekterar byggnaden, går in i omklädningsrummen och kikar upp mot hålen i taket. Det rinner vatten längs väggar och golv. Taket är i princip bortlyft och det är omfattande rökskador i hela den cirka 100 kvadratmeter stora bygganden, som även inhyser duschutrymmen, materialrum och vaktmästarrum.

På baksidan av byggnaden syns det tydligt hur branden har startat. Svart sot längs med väggen vittnar om att här tidigare stått något som det brunnit ur. En soptunna. Det är också i den som polis misstänker att branden startade. Troligtvis har någon satt eld på den.

– Det som händer nu är att vi ska göra en skadeanmälan. Sedan måste vi sätta oss med styrelsen och gå igenom eländet. Det här är inget annat än en stor förlust.

Kjell Petersson och Pär Törngren uppskattar att material för över 100 000 kronor har gått förlorad i branden. Ett nät med fotbollar är allt som räddats.

– Utöver föreningens omklädningsrum har seniorställ, skor, sjukvårdsmaterial och... ja, allt som tillhör en fotbollsträning är förstört.

– Och det är många som är drabbade av det här, inte bara Ronneby BK och Iliria FC. Gnistan, Snäckebacksskolan och Knut Hahnsskolan använder också omklädningsrummen, säger Pär Törngren.