Pensionerad vd tillbaka i Miljöteknik

Ronneby Artikeln publicerades
Foto:Jens Svensson

Hans Olausson, tidigare vd i kommunala Miljöteknik, gör comeback - 71 år gammal.

Han blir tillförordnad chef under tiden som bolaget rekryterar ny vd efter Hans Nilsson, som har köpts ut av styrelsen.

För tre veckor sedan berättade Sydöstran att Hans Nilsson lämnar jobbet som vd för Miljöteknik. Han får ett avgångsavtal som kostar det kommunala energi- och va-bolaget totalt cirka 1,2 miljoner kronor, inklusive avgifter och skatt.

Styrelseordförande Bengt Holm (C) berättade då att en tillförordnad vd skulle gå in i bolaget, när Hans Nilsson har lämnat i slutet av februari. Nu står det klart vem som tar över under tiden som styrelsen ska hitta en permanent lösning.

Hans Olausson, 71 år, gör comeback i Miljöteknik och blir från 1 mars tillförordnad vd. Han lämnade uppdraget 2010 för pension, efter att ha varit bolagets chef sedan 1999.

– Vi är övertygade om att denna lösning är bäst. Hans Olausson har god kännedom om våra verksamheter och känner även många i personalen, säger Bengt Holm.

Ett rekryteringsbolag ska under året vaska fram kandidater till en permanent vd-lösning.

Som Sydöstran tidigare berättat enades Miljöteknik och Hans Nilsson om en överenskommelse som innebär att han får 15 månadslöner á 60 000 kronor efter att han lämnat bolaget. Anledningen till att han måste lämna vd-jobbet har inte aviserats offentligt.

Men enligt uppgifter till Sydöstran har det under en tid funnits ett missnöje, inte minst från politiskt ägarhåll, mot bolagsledningens sätt att agera när det gäller utbygganden av fibernätet i kommunen.

Utbyggnaden fick under fjolåret tuff konkurrens från det privata Bredbandsbolaget, som tog stora marknadsandelar bland hushållen i Ronneby tätort.