Personal ordnar pubkväll för pensionärer

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

På tisdag kväll går de boende på Vidablick på puben.

Personalen ordnar en temakväll åt brukarna med levande musik och julöl.

– Vi har pratat om att göra detta i flera år. Nu blir det äntligen av, säger Marona Alm, som arbetar på plan sju i Vidablicks höghusdel.

På tisdag kväll går hon, kollegorna och brukarna ner till äldreboendets restaurang, som då ska vara förvandlad till en pub.

– Vi försöker skapa lite stämning med levande musik. Jag har köpt ölglas på loppis. Våra brukare verkar uppskatta det, det är en hel del som har anmält sig, säger Alm.

Hjälporganisationen Lions ordnar livemusik och personalen ser till att det finns vin och julöl på menyn för de äldre, som får betala en liten slant.

– Det är viktigt att våra brukare får ett avbrott i vardagen emellanåt. Jag tror att de uppskattar detta. Anhöriga är också välkomna att delta.

Det är inte första gången som personalen på äldreboendet Vidablick ordnar det där lilla extra för sina brukare. För ett år sedan arrangerades exempelvis en halloweenfest i restaurangen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.