Prisregn över lokala företag

Ronneby Artikeln publicerades
Samtliga vinnare 2019 från vänster: Sture Andersson, Angelica Ragnar, Magnus Knutsson, Linda Jakobsson, Pia Jaarnek, Nora Westrup, Lovisa Grünfeld och Nadja Paulsson.
Foto: Jens Svensson
Samtliga vinnare 2019 från vänster: Sture Andersson, Angelica Ragnar, Magnus Knutsson, Linda Jakobsson, Pia Jaarnek, Nora Westrup, Lovisa Grünfeld och Nadja Paulsson.

En gammal loppisgeneral. Och tre elever på gymnasiet.

Det är åldersspannet när årets pristagare inom det lokala näringslivet presenterades.

Totalt fem lokala företag premierades på fredagen när Ronneby kommun höll utdelningsceremoni med syfte att lyfta framgångsrika företag på hemmaplan.

Äldst i skaran är Sture Andersson, 83 – mångårig general för loppmarknaden i Brunnshallarna.

– Jag har ju hållit på ett tag, 34 år vid det här laget nu. Så det var på tiden, säger Andersson skämtsamt om att ha fått priset Årets Ronneby Nu.

Priset delar han med Angelica Ragnar, som med sin make Mattias på några år har byggt upp Café Mandeltårtan till ett av Ronnebys största besöksmål.

– Vi jobbar på och tänker inte så mycket på annat. Därför blir jag faktiskt rörd när jag får priset, säger Ragnar.

Yngst i gänget är UF-företagarna bakom AssemblAid – trion Nadja Paulsson, Lovisa Grünfeld och Nora Westrup – som under det gångna året producerat en film om psykisk ohälsa.

Arbetet ger dem prisets Årets UF-företag.

– Jättekul att bli uppmärksammade, vi har jobbat väldigt mycket med filmen.

Pia Jaarnek och Magnus Knutsson står bakom det som sannolikt är det mest spridda varumärket just nu i Ronnebys närigsliv – Kolafabriken i Bräkne-Hoby.

Deras godis säljs på flera kontinenter. Under fredagen fick de ta emot priset Made in Ronneby.

– Roligt att vi blir uppmärksammade. Vi brukar jobba på i det tysta men det är roligt att folk även utanför våra väggar får veta vad vi håller med, säger Pia Jaarnek.

Årets nyföretagare i Ronneby är Linda Jakobsson, som startat upp och driver vårdföretaget 1:a omtanken.

– Superkul att bli uppmärksammad. Vi växer hela tiden och nyanställer. Känner ni en undersköterska – säg till mig, säger hon.

Priserna delas ut av Ronneby kommun under parollen ”Människor och företag i framkant i Ronneby”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.