PRO vill att politikerna ändrar sig om Ålycke

Johannishus Artikeln publicerades

Företrädare för PRO Listerby-Johannishus vill att Ronnebys politiker ändrar sig i frågan om Ålycke.

Nu ger sig även företrädare för PRO Listerby-Johannishus in i debatten om Ålycke. Att det tidigare beslutet om renovering och modernisering av omsorgsboendet har förändrats är till Johannishus nackdel, menar de i en skrivelse till kommunstyrelsen.

PRO anser att Ålycke redan har energieffektiviserats med solvärmeanläggning och värmepumpssystem samt att byggnaden i sig är en fastighet med hög kvalitet.

Men om politikernas beslut står fast vill föreningen att kommunen har som utgångspunkt att bygga ett nytt omsorgsboende med placering i Johannishus.

Företrädare för föreningen vill även kommunen tar fram fler tomter för nybyggnation eftersom det finns ett stort intresse för barnfamiljer att bosätta sig på orten.

”Det kehövs även skapas förutsättningar och möjligheter till attraktiva boende i Johannishus för olika livssituationer, bland annat med tanke på 40-talisterna, som snart är på väg in i omsorgsboende”, står det bland annat i skrivelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.